Albumele foto sunt mai mult decât cărți pentru arhivarea pozelor. Rolul acestora este de a păstra intactă atmosfera unei zile sau a unui eveniment important. Deseori persoanele optează pentru un album foto pentru a bucura oamenii din viața lor cu un cadou original și creativ. 

Puțini deținători ai albumelor cunosc cum să le păstreze într-o stare perfectă pentru o perioadă îndelungată. Mai jos te vom informa despre importanța îngrijirii corespunzătoare a unui album foto. De asemenea, vom nota care sunt condițiile optime de păstrare pentru orice tip de album din catalogul FotoCarte.

De ce albumele foto necesită îngrijire

Prin termenul îngrijire ne referim la tratarea corespunzătoare a albumului, pentru ca acesta să ne slujească cât mai mult timp. Albumele sunt obiecte rezistente, însă neglijarea acestora poate duce la urmări neplăcute. 

Materialul din care este creată coperta poate fi sensibil la anumiți factori externi. Din acest motiv mediul în care alegi să păstrezi un album trebuie selectat cu grijă. FotoCarte oferă o gamă largă de albume foto. Poți opta pentru un album din piele, album din pânză, album din catifea sau album din carton.

Albumele foto din piele

Pentru a te bucura cât mai mult de un album din piele, este necesar să păstrezi albumul într-un loc uscat și bine ventilat. Pielea este sensibilă la umiditate, iar alegerea unei locații potrivite va minimiza riscul apariției mucegaiului. 

Deținătorii albumelor din piele pot curăța periodic albumul cu o cârpă moale și uscată. Utilizarea detergenților cu conținut chimic poate deteriora materialul. 

Albumele foto din pânză

Albumele foto din pânză sunt o variantă casual pentru a stoca amintirile în formă fizică. Materialul fin din care este confecționată coperta poate fi ușor deteriorat de mai multe lucruri. Praful poate afecta pânza și poate lăsa urme dacă nu este înlăturat periodic. De asemenea, fiind în contact cu diverse lichide, pânza are tendința de a căpăta o altă culoare pe care nu o vei putea înlătura. 

Albumele foto din catifea

Catifeaua este un material foarte sensibil. Atât lichidele, cât și lumina excesivă, dar și praful îl pot afecta. Albumele din catifea pot fi ușor deteriorate dacă le atingi cu mâinile murdare sau dacă le murdărești cu pixul sau creionul. Pentru pete mici, folosește o cârpă moale umezită cu apă distilată. Ștergi ușor pata fără a freca excesiv. Lasă albumul să se usuce complet înainte de a-l pune la locul său.

Albumele foto din carton

Coperta albumelor din carton este destul de rezistentă la diverși factori. Totuși, acest material preferă mediul uscat, întrucât umiditatea poate afecta atât coperta, cât și paginile albumului. Albumul poate fi șters cu o cârpă uscată și se recomandă evitarea utilizării lichidelor colorate și a lucrurilor ascuțite în preajma albumului. 

Albumele FotoCarte sunt disponibile în diverse dimensiuni și forme, astfel încât să se potrivească oricărui decor și oricărei ocazii.